Terschellinger Ondernemers Vereniging

Evenementenkalender Terschelling

In verband met corona staat bij elk van de jaarlijkse evenementen de status vermeld.

Fjoertoer

Heel Terschelling

Status: geannuleerd

De ‘Fjoertoer’ houdt in: een tocht langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris.

KNRM Reddingbootdag

West-Terschelling en Paal 8

Status: virtueel

De échte Reddingbootdag kan dit jaar niet doorgaan. Maar veel reddingstations laten je in een filmpje graag zien dat ze nog steeds inzetbaar zijn. Geen vaartocht deze keer, geen koek en zopie, maar wel een reddingboot en een gids die je er alles over vertelt.

Proeveri Meslâns

Midsland

Status: geannuleerd

Tijdens Proeveri Meslâns laten de ondernemers van Midsland u een eigen hapje of drankje proeven. Natuurlijk zal tijdens deze markt een gezellig muziekje niet ontbreken. Een stempelkaart kost € 12,50 en is verkrijgbaar bij ieder kraampje.

Een gezellig evenement tijdens de meivakantie op Terschell...

Harlingen-Terschelling (HT) Roeirace

West-Terschelling

Status: geannuleerd

De spectaculaire Harlingen-Terschelling roeisloepenrace is een van de zwaarste roeiwedstrijden in het land -de Koninginnetocht- van het sloeproeien.

Dichter bij Zee

Midsland

Status: onzeker

DBZ is een jaarlijks terugkerend dichtfestival in de Meslânzer Kerk, Terschelling. Eilander dichters en een gastdichter dragen voor uit eigen werk.

Oerol

Heel Terschelling

Status: gepland

Tien dagen lang theater, muziek, kunst. Oerol is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in juni. Oerol komt in 2021 weer met een fysiek festival: 'We hebben het hele eiland tot onze beschikking'.

Yoga Festival Terschelling

Hee

Status: gepland

Het 14e internationale Yoga Festival Terschelling is een veelzijdig yoga weekend en inspirerende yoga vakantie aan zee van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni 2021.

Rock 'n Roll Street

Midsland

Status: gepland

Back to the fifties, in sfeer, muziek en dans te Midsland.

Trailrun Terschelling

Heel Terschelling

Status: gepland

Terschelling is bij uitstek geschikt voor trailrunning: er is bos, er zijn duinen, er is strand en er is ruimte. Veel ruimte. Je kunt bij de Trailrun Terschelling kiezen uit vier schitterende en zeer afwisselende routes van 10, 15, 25 en 50 kilometer.

Berenloop Marathon

Heel Terschelling

Status: gepland

Een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland.

Filmfestival Terschelling

Heel Terschelling

Status: gepland

Elk jaar toont het filmfestival de meest spannende, ontroerende, inspirerende en aangrijpende films met een verhaal. In combinatie met bijzondere filmlocaties op het unieke Terschelling.

Lakmakers T Jazz

West-Terschelling en Paal 8

Voor dit jaar is een swingend en veelzijdig programma samengesteld voor iedereen van jong tot oud: Latin, wereldmuziek, jaren 20, jazz, bigband, blues en nog veel meer komen langs op 9 podia in West Terschelling en West aan Zee.

Kerstwandeltocht

West-Terschelling

Status: gepland

De jaarlijks terugkerende wandeltocht op Tweede Kerstdag is een feest voor jong en oud. De Kerstwandeltocht voert ongeveer 10 km lang over speciaal gekozen paden met theater van Compagnie Barrevoet en muziek van René de Beer.