Terschellinger Ondernemers Vereniging

Samen Duurzaam Ondernemen

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de TOV. Als we de toekomst van ons mooie eiland veilig willen stellen, moeten we ook als ondernemers aan de slag. Bedrijven hebben een groot aandeel in de CO2-uitstoot op het Terschelling, 60% van de totale CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door bedrijven.

Energiebesparing bij bedrijven kan een substantiële bijdrage leveren aan het halen van de ambitie van Terschelling om bijna 50% CO2 reductie te realiseren in 2025. Door je pand te verduurzamen, led-verlichting toe te passen, bedrijfsprocessen te verbeteren en slim om te gaan met de geproduceerde restwarmte/koude kun je als ondernemer nog veel energiebesparing realiseren. En er zijn ook ook groene leningen voor duurzame investeringen, energie investeringsaftrek en subsidies waar je gebruik van kunt maken.

In samenwerking met Terschelling Energie en de gemeente Terschelling bieden we handige tips: Hoe je snel energie kunt besparen, geld kunt verdienen door je dak vol te (laten) leggen met zonnepanelen of gebruik kunt maken van investeringsaftrek. Lees ook de verhalen van collega’s die je voorgingen en maak gebruik van hun ervaringen.

Ga voor nieuws, tips en informatie naar de site Duurzaam Terschelling

Samen Duurzaam sticker